Руският опозиционен лидер Алексей Навални заяви, че е добре след доста изтощителното

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални заяви, че е добре след доста изтощителното
Коментари Харесай

Навални се чувства добре след преместването си в лагер отвъд Полярния кръг

Руският опозиционен лидер Алексей Навални заяви, че е " добре " след " много изтощителното " 20-дневно пренасяне от пандиза в наказателна колония оттатък Полярния кръг.

" Не се тормозете за мен. Добре съм. Изпитвам цялостно облекчение, че най-сетне съумях ", написа той в X, като добави: " Все още съм в положително въодушевление, както прилича на един Дядо Коледа ", визирайки зимното си облекло и брада.



Повече от две седмици не беше ясно какво се случва с Навални. Едва през вчерашния ден стана известно, че той е изместен в наказателна колония в Арктика. Той се намира в IK-3 в селището Харп в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг.

Очакваше се той да бъде изместен в нова затворническа колония като част от новата му 19-годишна присъда за " екстремизъм ".

Преди това той беше арестуван в затворническата колония IK-2 в централната част на Владимирска област, където излежаваше присъда по обвинявания в машинация.



Ямало-Ненецкият самостоятелен окръг на Руската федерация се намира оттатък Полярния кръг

Неговите съдружници свързват момента на изгубването му с оповестяването на президента Владимир Путин на 8 декември, че ще се стреми да бъде избран отново в президентската конкуренция през 2024 година

Навални прикани руснаците да " гласоподават за всеки различен претендент ", с изключение на за Путин, на изборите на 15-17 март.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР